VW-gården
    Fotoalbum

Detta är en gård på landet som har åkrar och skog som närmaste grannar. Många har passerat denna gård på väg till eller från något av sina mål. Gården har stått där länge och dragit på sig en intressant historia.
Gården härstammar mest troligen från början på 1900-talet och från början så var det lantbrukare som ägde gården. Senare, ungefär mitten på seklet, så ärvde några syskon det. En av dem var en åkare i samhället som ligger i närheten. Dessa syskon sålde det i sin tur till en man på 60-talet som tog över gården och den tillhörande marken. Mannen var av den gamle stammen och det berättas om när han var och skulle få bensin till sin bil på en lokal mack. Detta var på senare delen av 70-talet. Den unga mannen på macken kommer ut från butiken, går fram till mannen och frågar  ”Hur mycket bensin vill du ha till bilen?”. Mannen tittar på honom uppifrån och ner och svarar med en syrlig röst ”När blev vi du med varandra?”.
På 80-talet så fick hans dotter och son ta över gården och marken. Det var sonen som tog hand om det då det var han som hade mest intresse av att driva marken vidare. Själva huset var det ingen som hade ett större intresse av och det blev så att de hyrde ut själva gården under ett antal år. Det kan nämnas att Perstorp AB hyrde det under en period och hade det som lager. Ett antal år så hyrdes det ut till sommargäster. Ett tag så var det även en klubb, numera en cruisingklubb, som hyrde stället. Klubben existerar fortfarande och har medlemmar från hela Skåne. Klubben heter Gasoholic. När de senare flyttade från lokalerna så erbjöds en styvson att ta över gården, men vid detta tillfälle var han inte intresserad, något som han smått ångrar idag när han ser förfallet. Det övergick då till att gården styckades av och såldes till en herre som skulle skapa ett museum för bilar och då för VW-bilar. Mannen tog dit ett fyrtiotal bilar av olika slag och ställde dem runt om på gården och i uthusen. Dock slutade projektet där och mannen lämnade bara stället en dag och varför vet nog bara han. Mannen är idag bötfälld ett antal gånger för förfallet och nedskräpningen, men har inte gjort så mycket åt saken. Han jobbar idag som handläggare på en arbetsförmedling i nordvästra delen av Skåne. Han står fortfarande som ägare för gården och det är en hel del som har kontaktat honom för att köpa bilar och delar av honom genom åren. Enligt osäkra källor så har han inte velat sälja saker utan verkar lite speciell.
Ett tag så fick bilar och hus står i fred, men alldeles för snabbt kom fel människor på att det var tomt och sedan dess har det gått utför. Bilar, hus och annat har slagits sönder. Det har också tyvärr blivit så att bilar och delar har försvunnit bil för bil, bit för bit. Bilarna är fönsterlösa och deras inredningar utslitna eller förstörda. Husen är i bedrövligt skick och nu har det ena uthuset i stort sett rasat ihop och de andra är inte långt efter. Inne i bostadshuset är det en enda röra efter de många som har varit där. Kakelugnar sönderslagna, soffor på kant och ölburkar lite här och där.
Det enda som lever i huset och på bilarna är de växter, mögel och mossa som frodas. Gräset växer högt på gården och den är öde, på väg att försvinna. 

Tryck på bilden för att se alla bilder

OBS! Alla album öppnas i ett nytt fönster/flik